Cursuri instructori de fitness cu diplomă de calificare acreditată ANC - 80 ore 

Cursurile acreditate ANC cu 80 ore de curs (30 ore de teorie și 50 ore de practică în sala de fitness) ce au urmatoarele capitole:

mjhgfds.png

1. Protecția muncii

Noțiuni de protecția muncii în ce privește sala de fitness, utilizarea aparatelor în sala de fitness, dispunerea aparatelor și întreținerea lor, cu instrucțiuni de folosință.

2. Introducere în fitness

Istoria fitnessului și importanța practicării  lui, care sunt beneficiile fitnessului, cum trebuie practicat acest sport, de ce trebuie practicat acest sport, când trebuie practicat acest sport și limbajul acestui sport. 

3. Anatomia umană

Anatomia umană, se refera la sistemul muscular, grupe musculare, forma lor, importanța lor, cât și aspectul lor. Sistemul osos cu importanța și forma oaselor, nr. de oase și compoziția lor.

4. Comunicare în fitness

Comunicarea în fitness are o importanță foarte mare având în vedere că fitnessul este un sport unde se folosesc aparate de fitness, specifice grupei musculare pe care tu o antrenezi, avem oglinzile pe care trebuie să știm cum să le folosim și cum să comunicăm cu noi înșine prin ele, dar și multe denumiri de aparate.

5. Noțiuni de nutriție

Capitolul de nutriție, nu este un capitol care trebuie să-ți dezvolte o competență ci el este un capitol care îți sugerează diverse metode cum ar fi, când consumi alimentul, cât aliment sa consumi, și de câte ori să consum un aliment. Hipocrate spunea așa: „Alimentul să fie medicamentul tău și medicamentul tău să fie alimentul tău”, și tot el mai spunea, „Alimentele nu se împacă cu mișcarea, dar fac echipă bună impreună.

6. Antidoping - legislație și interpretare

Capitolul de antidoping este un capitol unde învățăm să cunoaștem metodele de verificare și control a tuturor suplimentelor alimentare dar și să intrăm în cele mai noi articole legislative despre Antidoping.

7. Teoria exercițiilor de fitness

Teoria exercițiilor în fitness este foarte importantă să o cunoaștem întrucât ea trebuie să fie îmbinată cu practica. Înainte de a intra în sală este foarte important să știm cum să stăm într-un aparat, cum să prindem un aparat sau un accesoriu, care sunt pozițiile de prindere pentru tragere și împingere.

8. Prezentare PPT - exerciții de fitness

Prezentarea PPT se face pentru a deprinde teoretic care sunt pozițiile corecte pentru a executa exercițiile, care sunt grupele musculare care acționează principal și cele secundare, și cum se realizează postura înaintea de a depune efort.

9. Învățarea și deprinderea exercițiilor de fitness

Acest capitol este capitolul de bază pe care noi punem un accent foarte mare, de aceia suntem și cu un nr. de 50 ore, de practică pe care le alocăm acestui capitol, deoarece în sală trebuie să îmbinăm toată teoria cu practica pentru a obține un rezultat benefic nouă și celor pe care noi îi instruim.

10. Stretching și importanța lui

Stretchingul este sportul cu care noi trebuie să închidem o ședință de antrenament, câteva recomandări și noțiuni de aplicare și practicarea lui trebuiesc învățate.

 Cursuri specialist în fitness cu certificat de absolvire a cursului fără diplomă - 50 ore 

mjhgfds.png

1. Inițiere în fitness

Fitnessul este mișcarea sportivă care se face de bună voie și nesilită de nimeni, pentru a-ți îmbunătății sănătatea și starea de bine pentru a-ți face un fizic frumos dar și alte beneficii care trebuie sa le cunoști pentru o viață  sănătoasă și mai plină de stare de bine.

2. Anatomia umană

Acest capitol este capitolul care te face să-ți cunoști proprii mușchi, să știi care sunt formele lor și importanța lor, dar ei sunt susținuți de sistemul osos, pentru acest motiv sunt introduși și ei în curicula noastră.

3. Ghid de nutriție

Nutriția este ansamblul proceselor biologice care permit să condiționeze și  să asigure supraviețuirea, creșterea, dezvoltarea și integritatea unui organism viu pentru acest motiv recomand acest capitol să-l abordăm spre învățare întrucât și Hipocrate spunea: „Alimentația nu se împacă cu mișcarea, dar fac echipă bună împreună”.

4. Antidoping

Comerțul online este plin de suplimente alimentare, atât de pe piața internă cât și de pe piața internațională, fapt ce recomand să învățam câteva elemente de prevenție și legislație în ceea ce privește antidopingul.

5. Utilizarea aparetelor și accesoriilor

Aparatura de fitness este diferită de la o grupă musculară la alta, este foarte important să cunoști cum să folosești aparatele, care este prinderea lor, și ce poziție ai tu atunci când depui efortul, cum inspiri, cum expiri atunci când execuți exercițiul.

6. Teoria exercițiilor de fitness

Fitnessul ca sport este important, puternic și necesar pentru toata lumea, doar că noi nu suntem la curent cu el. Îl abordez uneori așa cum reușesc să-l învăț de la diferite persoane care au o vechime mai mare într-o sală de fitness. De ce am introdus acest subcapitol? Acest subcapitol l-am introdus pentru a vă face cunoscut că fiecare aparat de fitness are tehnica lui de lucru și poziția lui specială.

7. Executarea exercițiilor de fitness

Învățarea practică a exercițiilor este baza învățăturii în fitness. Este esențialul de lucru practicării acestui sport. Toate subcapitolele de mai sunt sunt implicit legate de de executarea exercițiilor.

8. Evaluarea

Evaluarea se face de un master trainer pentru acordarea de notă și înmânarea certificatului de absolvire.